Проектування систем вентиляції квартири


Системи припливної вентиляції повітря для квартири

Природна вентиляція квартири у великих містах – досить складне завдання. Справа в тому, що звичайне відкриття вікон або навіть дверей не дадуть достатньо чистого повітря в приміщення, а лише додадуть забруднений. На вулицях дуже багато смогу, пилу, вихлопних газів, занадто теплого або занадто холодного повітря, мошкари, а при відчинених вікнах ще й багато шуму.

При проектуванні багатоквартирних будинків завжди враховують повітропровід, але найчастіше витяжні канали не справляються: після побудови їх дуже рідко обслуговують, а природна вентиляція майже відсутня, адже тяги не вистачає. Це і стає причиною сильних запахів у санвузлах та кухнях, а отже, і по всьому будинку.

Механічна (або примусова) система вентиляції квартири – необхідний спосіб вийти із подібної ситуації. Завдяки вентиляторам у будинку не накопичуватиметься сперте, затхле та забруднене повітря. Сьогодні ми розберемо з вами види систем вентиляції і яку найбільше ефективно купувати окремо по кімнатах.

Грамотний підбір вентиляції ліквідує причини швидко зіпсованого ремонту, поганого повітря, плісняви, грибка, неприємних запахів по всій квартирі, надмірної вологості та багато іншого. І не варто хвилюватися з приводу дорожнечі таких установок. Головне – грамотно виконати проект і правильно встановити вентиляцію, щоб досягти економічної вигоди та ефективності в роботі. Маестро Клімат може запропонувати великий вибір симпатичних вентиляцій, які не зіпсують дизайн інтер’єру.

Витяжні системи вентиляції квартири з рекуперацією

Отже, як ви вже знаєте, системи вентиляції квартири існують природні та примусові.

У першому випадку за рахунок вентканалів, що знаходяться в несучих стінах, повітря виводиться, а через вікна, двері та різні щілини він потрапляє з вулиць у квартиру. Це безкоштовний варіант вентиляції, але очищене повітря у приміщеннях залежатиме від погодних умов: температури, атмосферного тиску та напряму вітру. Та й стан вентканалів занадто сильно впливає на видалення повітря.

У другому випадку немає жодної залежності від погодних умов, але важливо відповідально підійти до справи. Обов’язково у багатоквартирних будинках окремо проектують примусову вентиляцію у ванних кімнатах, санвузлах та кухнях (витяжка). Бюджетним варіантом є осьова або відцентрова витяжка з можливістю включати та вимикати за потребою.

Також окремо можна встановити систему подачі повітря в такі приміщення, як спальня та вітальня. Тут теж можна підібрати бюджетний варіант – припливний клапан у сучасні вікна або спеціальні клапани для установки у вікна або стіни. Припливні вентилятори – теж можливий варіант, адже вони не тільки очищають, а й нагрівають повітря, що надходить.

Є ще третій варіант – припливно-витяжна система вентиляції квартири. Вона встановлюється у квартири із пристойною площею. У неї є низка величезних переваг:

  • Виводяться неприємні та різкі запахи (санвузол, кухня);
  • Знижується рівень вологості у кімнатах;
  • Надходить очищене повітря приміщення;
  • Подається нагріте або охолоджене повітря (за наявності рекуператора або калорифера). Встановлюється таке обладнання на балконі чи зовні, на стіні.

Рекуператор дозволить вам чудово заощадити на електроенергії за рахунок грамотного використання відпрацьованого повітря: установці не потрібно нагрівати вже тепле повітря.

Окремо варто відзначити механічну вентиляцію кухні. Витяжка працюватиме набагато гірше, якщо кухня буде закрита (не буде надходження повітря, а лише висновок, тобто з’явиться розрідження). Таке явище, через яке повітря не видалятиметься із закритою кухнею, можна уникнути за допомогою:

  • Клапана припливного – електрика для роботи не потрібна. Встановлюється у вікна або стіни;
  • Провітрювачі (бризери) – в них є фільтри, вентилятори та можливість підігрівати припливне повітря. Встановлюються у стіну в наскрізний отвір;
  • Припливно-витяжної установки – у них є вентилятори, димарі, рекуператор. Встановлюються під стелею (якщо вони є підвісними) або на балконі.

Тобто вентиляція квартири у вигляді суміщення механічної та природної вентиляції є ідеальним рішенням для кухні, де завжди закриваються двері та вікна.

Замовити проект припливно-витяжної системи вентиляції для квартири від «Маестро Клімат»

У стандартних квартирах при проектуванні будівлі не враховують можливу появу вбиральні, а також недостатнє надходження свіжого повітря до спальні та вітальні через металопластикові вікна. Якщо у вас велика площа квартири, то при ремонті встановлюйте припливно-витяжну систему вентиляції, яка забезпечить виведення та подачу повітря у всі приміщення.

Інакше в гардеробі допоможе звичайний витяжний вентилятор, який позбавить надмірної вологи з взуття та одягу, а також можливої ​​цвілі. Спальні та вітальні потрібне свіже повітря, яке забезпечать бризери та віконні провітрювачі, завдання яких зганяти забруднене повітря.

Підсумовуючи, рекомендуємо звертатися виключно до професіоналів, адже неправильно встановлена ​​чи спроектована система вентиляції може зіпсувати вам не лише ремонт, а й здоров’я. Звертайтесь у Маестро Клімат за консультацією щодо проекту системи вентиляції для вашої квартири у Києві чи інших регіонах України


Якщо Ви доручите нам виконання монтажних робіт, то проект ми виготовимо для Вас БЕЗКОШТОВНО!

Телефонуйте та замовляйте розрахунок системи вентиляції квартири зараз або скористайтеся формою зворотного зв’язку.

☏ : (096) 861 55 55

Залишити відповідь